Babynest – Tryggt för dig och mysigt för ditt barn

Samarbete med letsbuyit.se

Som nybliven förälder är säkerhet något som ligger högst upp bland prioriteringar för barnet. Med ett bebynest kan man skapa en säker sovplats för barnet även då det sover i samma säng som föräldrarna.

Vi tycker alla om att kramas och det gör även bebisarna. Ett babynest påminner bebisen om en trygg famn eller när bebisen låg i mammas mage. Bebisen ligger tryggt omsluten och kan röra sig fritt utan att det finns risk att bebisen ska ramla ur sängen eller göra sig illa på något sätt.

Säkrare när ni sover tillsammans med bebisen

Många tycker om att sova tillsammans med sina barn. Denna fråga är väldigt omtalad. Många säger att det är farligt att sova i samma säng som barnen medan andra säger att det endast är farligt om en förälder är drogad eller tungt alkoholpåverkad.

Det finns som tur är tydliga anvisningar om hur man sover säkert tillsammans med barnen. Experter säger att man ska se till att barnet har gott om plats samt att det inte finns någon risk att det kan viras in i filtar.

Med ett babynest så blir det enklare att skapa en säker sovplats till barnet. Babynestet blir till en separat plats för barnet att sova på och håller avståndet mellan barnet och föräldern så att det inte finns risk för barnet att klämma sig under föräldern. Det blir även enklare att kontrollera hur barnet sover med en egen filt istället för att dela täcke med föräldern.

Praktiskt sett så finns det alltså många fördelar med ett babynest, både när du som förälder vill sova eller vila tillsammans med bebisen men också om du vill lägga bebisen i tex soffan. Babynestet går att placera på olika platser som tex golvet, i gräset eller kanske i en vagn. När du ska köpa ett babynest så rekommenderas det att undvika de alltför mjuka varianterna då lite mer rubusta och hårda kanter är att föredra.

Perfekt för bättre uppsikt

Babynestet är perfekt för de föräldrar som vill ha bra uppsikt över barnet och som vill att barnet ska kunna vara på överallt. Behöver du som förälder ta en dusch så tar du enkelt med babynestet in i badrummet. Från nestet har bebisen samtidigt bra uppsikt över hela rummet och kan med nyfikenhet följa allt mamma och pappa har för sig under dagen. När helst under dagen då rörelse och aktivitet får det lilla barnet att bli sömnigt så kan det somna skönt i babynestet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *