Bästa tipsen för snyggt löshår

Jag älskar löshår och hårförlängningar! Jag har haft det till och från själv under många år nu och har på vägen lärt mig allt du behöver för att få till det fantastiska hårsvallet – utan att slita på ditt eget hår. Här tänkte jag svara på era frågor och dela med mig av mina bästa tips och hemligheter som ger dig nyckeln till ett vackert löshår.

För att lyckas med ett löshår gäller det att du tar dig tid att sköta om det. Köp riktigt bra produkter och använd dem på rätt sätt. Du måste styla och sköta om ditt hår ännu bättre när du har löshår i. Största felet många gör är att inte ta hand om löshåret, vilket leder till att det egna håret mår ännu sämre. Det handlar om tålamod och omsorg – med det kan du få ett härligt Hollywoodsvall.

Vad kostar en hårförlängning?

Detta är en svår fråga om skiljer sig massor utifrån vilket hår man köper och vem man väljer att sätta i det hos. Det blir billigare att göra det på egen hand med resultatet blir såklart mycket bättre om någon med utbildning gör det. Man kan säga att det går på 3000 kr och uppåt om du vill göra en hårförlängning med tejp hos någon utbildad.

Hur ofta kan jag tvätta mina hårförlängningar?

Tvätta med måtta – jag tycker man ska tvätta sitt hår max två gånger i veckan. Var försiktig när du tvättar, såväl ditt eget hår som löshåret är som skörast när det är blött.

Är balsam eller leave in balsam bäst för hårförlängningar?

Du kan använda båda, men på olika sätt. Antingen så schamponerar du bara, handukstorkar och sprayar i ett leave-in balsam. Eller så schamponerar du håret och lägger i balsam precis som vanligt. Fördelen med leave-in balsam är att du har full koll på att inget balsam kommer på fästena, samt att produkten stannar kvar i håret.

Kan jag tvätta håret uppochner med hårförlängning?

Nej, ni som tvättar håret upp och ner – glöm det när ni sätter i hårförlängningar. Försök att alltid tvätta, borsta eller styla ditt hår i den riktning håret växer.

Kan man föna löshår?

Många säger att man ska låta löshår torka av sig själv, men det kan ta för lång tid. Så mitt tips är att föna håret med låg värme, det kommer också ta tid, men ha tålamod. Använd värmeskydd innan värmekontakt med håret och se upp så att fästena inte blir varma.

Hur ska jag styla mitt löshår?

Ett löshår är aldrig fint bara som det är, du måste alltid styla och fixa med det för att det ska se fint ut. Det handlar om att ditt hår och löshåret ska få en relation till varandra.

Hur ska jag borsta löshår?

Borsta, borsta och borsta. Det är nyckeln till mycket – viktigt är att du har olika borstar. En mjuk, gärna en svinborste, en vanlig paddelborste för utredande, samt en utredande borste för hårförlängningar. Ha alltid en borste med dig i handväskan, och som vanligt – borsta håret nedifrån och arbeta dig uppåt. Ryck aldrig!

Hur undviker jag att mina hårförlängningar trasslar in sig?

Tyvärr, är det lätt hänt att det blir trassel men jag har några tips. Sätt upp håret i en stram hästsvans så att det inte har möjlighet att trassla sig. Innan du går och lägger dig, borsta alltid igenom håret. Är du en person som rör dig mycket i sömnen, sätt en låg och lös hästsvans i nedre nacken när du ska sova.

Kan jag bada i pool med löshår?

Här har vi väl det absolut jobbigaste med hårförlängningar. Man ska undvika att doppa huvudet när man badar. Badar du i pool så kan det vara okej att doppa huvudet, men det är inget jag skulle rekommendera. Badar du i saltvatten så kan det leda till att fästena lossnar eller att håret blir väldigt slitet och tovigt.

Finns det något annat man inte får göra med löshår?

Ja, men det är en rätt självklar punkt. Slit, dra eller ryck aldrig i ditt hår. Ju sämre du tar hand om löshåret ju sämre kommer ditt egna hår må. Så ta hand om det och var försiktig. Att ”råka” bränna till fästena med plattången finns inte på världskartan.

Hur stor skillnad är det på olika löshår?

Du kan göra hårförlängningar med olika tekniker exempelvis med tejp och clip ins. Om du någonsin ska lyckas gäller det att ha bra kvalité på löshåret. Så se till att frisören sätter i riktigt bra hår, riktigt hår som går att skötas som vilket äkta år som helst. Om du ska köpa löshåret själv så finns det massor av alternativ online. Du hittar mer info om det här.

 

2 reaktioner på ”Bästa tipsen för snyggt löshår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *