Gå en kurs i självförsvar

Något som jag tänkt på i många år är att jag borde börja på en självförsvarskurs. Jag gillar att gå långa promenader i skogen och vill kunna känna mig trygg när jag gör det. Oavsett om det är mitt på dagen eller en sen sommarkväll. Du vet aldrig när du behöver försvara dig… det kan vara när du går på stan, på väg till arbetet eller i hemmet.

I somras tog jag tag i detta och började träna jiujitsu!

Oftast finns det saker vi kan göra för att försvara oss, enkla saker som tar ett par timmar att lära, och som inte kräver en perfekt, vältränad kropp. Det enda som krävs är en vilja att försvara sig. Att lära sig självförsvar är så mycket mer än att lära sig slå och sparka. Det är också att lära känna sina gränser, finna sin egen styrka och ta sig rätten att använda den.

När man går en kurs i självförsvar så får man lära sig säga ifrån och agera på ett tydligt sätt och tränar utifrån vardagliga och realistiska situationer.

Teknikerna, är enkla och effektiva. De är inte grundade på fysisk muskelstyrka. Det finns många andra saker du kan göra för att ta dig ur en hotfull situation utan att slåss.

Det man fokuserar på är: mental styrka, verbal styrka och fysiskt självförsvar.

Att lära sig självförsvar ger styrka till kropp och själ. Det ger dig självförtroende! Och inte nog med det, det är riktigt roligt! Så min rekommendation till er alla där ute är GÅ EN KURS I SJÄLVFÖRSVAR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *