ghd-plattång vs L’Oreal Steampod-recension

För många kvinnor involverar en bra hårdag glänsande, snyggt och rakt hår som ser nyfönat och friskt ut. Och för en stor del av oss som inte är genetiskt välsignade med supermodellhår är plattänger och andra värmeverktyg en stor del av vår skönhetsrutin. ghd grundades 2001 och är en av de mest populära tillverkarna av professionella och förstklassiga hårstylingverktyg för konsumenter. Men deras till synes obestridda regel har nyligen utmanats av en annan produkt som tar marknaden med storm: L’Oreal Steampod. Efter att ha testat dem båda på olika typer av hår är här den ultimata ghd-styler vs L’Oreal Steampod-recensionen.

 

L’Oreal Steampod Fördelar och nackdelar

L’Oreal Steampod är en plattång som fungerar genom att släppa ut ånga i håret när det rätar ut det (lite som att man skulle stryka håret med ett strykjärn). En rad Keratin-behandlingar är också tillgängliga för att behandla håret innan du använder Steampod, såsom Steampod Replenishing Smoothing Cream, som kan återställa hälsan på skadat hår genom att binda keratinproteiner till det, men de är valfria och alla bra värmeskyddsprodukter kommer att ge ett bra resultat för detta.

Det faktum att den använder ånga för att styla håret betyder att Steampod är mer skrymmande än en ghd-styler. Den har en vattenbehållare som måste fyllas (helst med demineraliserat vatten, annars kommer mineralavlagringarna att täppa till rören) och som adderar bulk och gör det lite tungt. Men om du har mycket lockigt, krusigt eller skadat hår kan resultaten vara fantastiska när det gäller hårets hälsa, och stilen kommer att hålla lätt till nästa tvätt utan touch ups. Snyggt och smidigt hår, oavsett hur mycket krusig röra du hade tidigare.

L’Oreal Steampod-serien innehåller en mängd olika serum och krämer som hjälper till att reparera håret när de rätar ut, fixerar delade ändar och ökar glansen; de är ångaktiverade och värmen får dem att tränga igenom håret bättre. Detta är särskilt relevant om du har mycket lockigt, krusigt eller naturligt hår och vill hålla det friskt efter värmestyling.

Steampod är lite långsam att starta igång, eftersom vattnet i behållaren måste nå önskad temperatur. Den har olika temperaturinställningar, vilket för vissa är en välsignelse eftersom det möjliggör mer kontroll men för andra är det bara ett besvär och hårskador som väntar på att hända.

När det gäller storlek är Steampod-plattorna tillräckligt breda, så det känns som att du kan sätta in mycket hår åt gången och så att den faktiska rätningstiden vanligtvis är kortare än med en ghd-styler med mindre plattor. Detta gör det dock lite opraktiskt om du vill räta ut din lugg eller göra touch-ups efter några dagar. Du kan göra lockiga stilar med detta stylingverktyg, men det är mindre lätt att manövrera än ghd-motsvarigheten. Att göra hårets baksida är utmanande, eftersom steampoden bara kan användas i en riktning (ångan släpps bara från ena sidan av plattorna).

 

 

ghd Fördelar och nackdelar

 

 

ghd Plattång är en pålitlig klassiker och de har ett brett utbud av plattänger som passar olika budgetar och frisyrer. I den meningen är de mer mångsidiga än L’Oreal Steampod men detta påverkar priset. Den största fördelen med en ghd plattång är att den är extremt lätt och lätt att hantera. Kabeln roterar så att plattången kan manövreras på alla sätt du behöver för att skapa alla möjliga stilar, och plattången kan användas åt båda håll så att du lätt kommer år baksian av huvidet tex. Alla plattänger från ghd använder universell spänning, så om du reser mycket är det det perfekta valet.

När det gäller användning fungerar olika ghd-plattänger för olika hårtyper, men ju tjockare och lockigare håret är desto mer sannolikt är att du kommer att behöva de dyrare versionerna. Alla är redo att användas på mindre än 30 sekunder och stängs av automatiskt om du inte använder dem, vilket är perfekt om du tenderar att bli distraherad. Långt, tjockt hår tar längre tid att forma men verktygets lätthet gör att det inte spelar så stor roll eller blir särskilt jobbigt. De resulterande stilarna är dock mindre långvariga än med steampod, och du kan behöva göra små retuscher efter en dag eller så.

Det bästa sättet att undvika att skada ditt hår vid värmestyling är att använda en värmeskyddande produkt, hålla temperaturen på 185 grader och undvika flera passeringar på samma hårstrå. ghd-plattänger, särskilt Eclipse- och Platinum-serierna, är perfekta för detta eftersom de fördelar värmen jämnt på plattan och anpassar temperaturen till din hårtyp. Till skillnad från Steampod kommer ditt hår inte att kännas som om det har behandlats, men ghd Platinum hävdar att det minskar brottet med 50% och förseglar hårstråna för väderbeständiga, hälsosamma stilar.

 

Steampod eller ghd, vilken ska du välja?

Både ghd- och L’Oreal-plattänger är riktigt bra produkter, men tyvärr med tanke på att priset är det osannolikt att du känner att du skulle ha råd med båda. Vilken du ska välja beror på dina speciella omständigheter och krav.

Ghd plattänger passar bättre för människor som:

Reser mycket och vill kunna ta med sina plattänger.
Vill skapa en mängd olika utseenden, inte bara räta ut håret.
Har övergripande friskt hår som inte är mycket skadat, såvida du inte vill punga ut för Platinum-serien.
Har vågigt eller rakt hår som inte är särskilt svårt att forma.
Vill ha en plattång för touch ups, eller för att styla till exempel en lugg.

Den nya L’Oreal Steampod är perfekt för människor som:

Har skadat hår och vill behandla det samtidigt som de stylar håret.
Kommer mest att använda den hemma, eftersom den inte är jättesmidig att ta med.
Vill få till riktigt släta och glasiga frisyrer
Har mycket lockigt eller krusigt hår (personer med afroamerikanskt hår säger att de älskar steampoden)
Vill kunna styla håret på ett enkelt sätt
Har mycket hår och inte mycket tid att räta ut det

Personligen tycker jag att en bra kombination är en liten ghd-plattång som ghd V Gold Mini Styler för retuschering och styling på språng, och Steampod för snabb, regelbunden styling. Både L’Oreal Steampod och något ur ghd-sortimentet är en värdig investering som hjälper dig att hålla håret friskt även när du använder värmestyling regelbundet.

Om du behöver välja mellan ghd Stylers vs L’Oreal Steampod kom ihåg att ghd-plattångar är mer mångsidiga men mindre snälla mot håret, medan steampod är tyngre och svårare att vänja sig vid, men ganska idiotsäker när du skapar raka frisyrer även på utmanande hår och kan användas för att rädda skadat hår tillbaka till hälsan.

2 reaktioner på ”ghd-plattång vs L’Oreal Steampod-recension

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *