Vill först och främst önska er alla ett Gott nytt år!
Detta nyår blev nog väldigt annorlunda för oss alla. Jag firade hemma hos mig tillsammans med en väninna.
Det blev trerätters och champagne med massor av godis och chips efteråt.
Jag tänkte dela med mig av ett grymt recept på ugnsgratinerad hummer.
Ingredienser 4 personer
- 2 st hela humrar
- 100g bavaria blue (Mögelost)
- 50 g riven gratängost
- 20 g Machesallat
- 1 citron
Tillagning
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Dela hummern på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop.
3. Plocka ur köttet ur hummerstjärten. Ta bort och släng magsäcken från skalhalvorna som sitter längst upp mot huvudet. Lägg hummerhalvorna på en ugnsplåt.
4. Grovhacka hummerköttet och blanda med mögelost och riven gratängost.
5. Fördela hummerblandningen i hummerhalvorna på plåten. Gratinera i ugn i 12-15 min.
Lägg upp de gratinerade humrarna på ett fat eller på tallrikar. Dekorera med machésallad och citronklyftor.