Hållbar skönhet

Vad är hållbar skönhet?
Många tänker direkt på hållbarhet när det kommer till miljö. Men nu ska vi istället prata om skönhet som håller i sig. Vem vill inte vara ung och vacker för evigt?

Det finns en uppsjö av skönhetsbehandlingar. Men för det bästa resultatet så krävs det att man planerar sina behandlingar utefter vad man önskar för resultat. I det här fallet så rekommenderar jag er att ni söker er till en seriös klinik där dom är noga med konsultationen, Där man noga informerar om vilka behandlingar som kan vara effektiva för just dina önskemål. Jag skulle säga att huden är en av de viktigaste delarna för att se ung och fräsch ut. Nedan går jag igenom 4 behandlingar för vacker hud.

Vad händer när huden åldras?

När huden åldras minskar mängden hyaluronsyra, ett socker som binder vatten, och därmed minskar mängden vatten i huden. Detta försämrar hudens volym och elasticitet. Man har också elastiska fibrer, kollagen, i huden som minskar när huden åldras och också minskar elasticiteten och därmed ökar risken för rynkor.

Hudföryngring med Restylane Skinboosters

Restylane Skinboosters är tunnflytande geler som injiceras i huden för att ge tillbaka fukt och volym inifrån. De innehåller hyaluronsyra och vatten, just de ingredienser som man förlorar när huden åldras. Ofta gör man en serie behandlingar med Skinboosters. Effekten blir en slätare hud med fukt, glans och lyster, och små fina rynkor och linjer försvinner. Eftersom Skinboosters innehåller lokalbedövning så går behandlingen snabbt och enkelt.

 

Hudföryngring med kemisk peeling

Kemisk peeling är hudbehandlingar där man lägger aha-syror och andra aktiva ingredienser på huden. Behandlingen tar mindre än en halvtimma och effekterna blir en slätare mjukare hud där man tar bort döda celler från hudytan och man får även en kollagenstimulerande effekt.

 

Hudföryngring med Fraxel, fraktionerad laser

Fraktionerad laser är ett genombrott inom laserkirurgi. Istället för att behandla hela hudytan med laser så sänder man iväg tusentals små laserpunkter men lämnar intakt hud emellan. Det ger en kraftfull föryngring och kollagenstimulering ända ner i hudens djupare delar men ändå en snabb läkning och ett minimum av konvalescens – man behöver ofta inte vara hemma från arbete. Fraktionerad laser görs i en serie av 2-4 behandlingar och är den mest kraftfulla hudföryngrande behandlingen som vi har att erbjuda.

 

Hudföryngring med IPL

IPL-behandling är en ljusbehandling som används för hudföryngring, s.k. photo skin rejuvenation, där ljuset verkar på djupet i huden och ökar elasticitet och spänst genom att stimulera till nybildning av kollagen. Åldrad, särskilt solskadad hud har förlorat kollagen och därmed blivit rynkig och mindre elastisk. Med IPL-behandling har vi fått en ljusbehandling som ger hudföryngring genom att återställa hudens ungdomliga elasticitet på ett enkelt och effektivt sätt. IPL-behandlingen tar dessutom bort de ytliga blodkärl och pigmentfläckar som man ofta ser vid solskadad hud. 4-6 IPL-behandlingar med ca 3 veckors mellanrum rekommenderas vid photo skin rejuvenation. Oftast IPL-behandlar man hela ansiktet eller halsen/dekolletaget. Vetenskapliga studier har visat att hudföryngringen finns kvar 5 år efter en serie IPL-behandlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *