Happy plugs – nya trådlösa hörlurar

Som många andra så har jag lite av ett teknikintresse. Jag tycker att det är jättekul och pirrigt när man köper nya saker som man får testa. Jag är typen som pratar mycket i mobilen, lyssnar på musik och poddar. Jag har känt mig sugen på att testa ett par nya trådlösa hörlurar ett tag och nu hade jag turen att jag fick ett par i present av en vän till mig. Det var happy plugs nyaste modell. AIR 1 ANC. 

Populariteten och tillgängligheten för äkta trådlösa öronproppar fortsätter att växa med detta erbjudande från Happy Plugs. Företagets Air 1 ANC-öronsnäckor kommer in som en konkurrent och ett alternativ till Apples dyrare AirPods Pro samtidigt som de fortfarande erbjuder många av bekvämligheterna som aktiv brusreducering, öronavkänning samt trådlös laddning.

Design

Hörlurarna finns i en mängd olika färger, så du kan välja det bästa som passar din stil, jag har testat den svarta varianten av öronsnäckorna för denna recension. Happy Plugs har gått med ett designval som ger Air 1 ANC ett liknande utseende som Apples AirPods Pro vilket betyder att dessa öronproppar går head-to-head med Apples erbjudande.

Öronpropparna är tillverkade av plast och är färdiga med ett matt utseende som inte bara hjälper till att förhindra att fett och hudoljor gör öronsnäckorna hala vid beröring, men det blir också bättre vid åldrande eftersom den matta ytan blir mindre benägen för mikrorepor än en blank yta. Det finns också inslag av metalliska element som hjälper till att bryta upp designen från att vara alltför plastik och hjälper till att ge lite premium visuell känsla till designen.

Öronpropparnas övergripande design är väldigt förenklad med minimal branding hela tiden – Happy Plugs-märket är på insidan av öronsnäckorna i en blank svart yta, vilket är bra om du inte gillar synliga logotyper på produkter. Den yttre sidan är slät och är hem för beröringskontroller och mikrofoner. Inre sidan av öronsnäckorna har en närhetssensor för att upptäcka när öronsnäckorna är i örat.

Öronpropparna har en öronproppsdesign i gummi, med ytterligare 5 tipsstorlekar som ingår i lådan så att du får bästa passform, det finns både koniska och paraboliska storlekar så att du kan välja dina preferenser – jag föredrar konisk stil som jag hitta dem bekvämare och jag tyckte att standardstorleken passar bra och ger mig en säker passform.

När det gäller övergripande komfort, tyckte jag att öronsnäckorna var väldigt bekväma att ha på sig när jag lyssnade. Hörlurarna är lätta, vilket är fördelaktigt för längre sessioner och designen är ergonomisk och väl utformad för att passa bekvämt i örat – jag tyckte också att det var extremt enkelt att få en bekväm passform.

 

Laddningsfodral

Laddningsväskan har, precis som öronsnäckorna, en matt plastfinish med metallaktiga detaljer. Väskan känns välgjord och robust. Utsidan har några Happy Plugs-märken på fram- och baksidan med allt annat i botten.

På botten av fodralet finns en knapp för att kontrollera fodralets laddningsnivå, den kan också hållas nere i 10 sekunder för att återställa öronsnäckorna. Det finns också en USB Type-C-laddningsport för laddning av fodralet och 4 indikatorlampor för laddningsnivå.

Laddningsväskans insida är enkel, det finns utskärningar för öronsnäckorna och inte mycket annat. Det är enkelt att föra in öronsnäckorna i laddningsfodralet när det är dags att lägga dem för att ladda.

 

Ljudkvalitet

Air 1 ANC låter fantastiskt för att lyssna på en rad olika musikgenrer med tonvikt på sång och bas som båda är lätta att höra när man lyssnar. Tonvikten på basen ger öronsnäckorna en varmare ljudsignatur och det kan vara lite svårt att ibland höra detaljerna i vissa instrument som faller i mitten av frekvensspektrumet som ett resultat – men det kan variera på spår för spår Basen har öronsnäckorna en bra ljudsignatur för elektronisk och popmusik, men om du letar efter en detaljerad lyssningsupplevelse kan det leda till att du letar efter mer eftersom ljudbilden inte känns expansiv.

Jag tyckte att öronsnäckorna hade ett jämnt ljud i de olika lyssningslägena, vilket är fantastiskt eftersom de ger samma upplevelse oavsett om du vill använda aktiv brusreducering eller grundläge.

Bortsett från aktiv brusreducering, har öronsnäckorna också ett transparensläge som kan vara till nytta om du vill vara mer medveten om din omgivning eller vill höra något som pågår utan att ta ut öronsnäckorna. Jag tyckte att båda lägena fungerade bra, ANC kunde ta bort mycket av det låga frekvensbruset runt mig, bara tillåta små mängder högfrekvent ljud runt mig – vilket jag blev imponerad av.

Hörlurarna startar alltid upp i sitt ANC-läge som standard, det hade varit trevligt för öronsnäckorna att komma ihåg vilket läge som tidigare användes eftersom det skulle förbättra upplevelsen av att använda öronsnäckorna ytterligare.

 

Mikrofonkvalitet

Mikrofonerna på dessa öronsnäckor låter bra för att ringa samtal eller spela in röstmemon. Min röst kunde plockas upp tydligt och med en hörbar volym, mikrofonerna har också dämpning av omgivande ljud för att göra din röst tydligare när du är i en upptagen miljö.

 

Funktioner

Air 1 ANC innehåller en rad tekniker som gör ditt lyssnande mer funktionsfullt. En praktisk funktion är öronavkänning, som använder närhetssensorerna på insidan av öronsnäckorna, detta kommer automatiskt att spela och pausa vad du lyssnar på när du tar bort en av öronsnäckorna från örat – vilket kan vara särskilt användbart om du måste ha en konversation med någon.

Hörlurarna har också pekreglage längst upp på öronsnäckornas stammar, så att du kan styra öronsnäckans spår, volym och lyssningsläge. En sak som jag verkligen gillar med dessa, jämfört med andra öronsnäckor, är att det finns ett feedbackljud så att du vet att öronsnäckorna har fått din beröring av kontrollerna.

Tyvärr kunde jag inte hitta ett omnämnande av IP water resistance som kan vara en nackdel för vissa människor – om du planerar att träna mycket med dessa öronproppar kan Urbanista London-öronsnäckorna vara ett bättre val som har ett IPX4-vatten motståndsklassificering – även om batteriets livslängd är lite mindre.

Batteri-liv

Air 1 ANC utnyttjar en imponerande batteritid på 5,5 timmar med ANC påslagen eller 7 timmar med avstängd. När du överväger laddningsfodralet ger det totalt 30 timmar med ANC påslagen och upp till 38 timmar med ANC avstängd – vilket är väldigt imponerande och i den övre änden av batteritiden för äkta trådlösa öronproppar.

När det gäller att ladda öronsnäckorna stöder laddningsfodralet både USB Type-C och trådlös laddning – det tar knappt 2 timmar att ladda helt igen. Om du behöver en snabb laddning ger 10 minuters laddning dig en timmes lyssningstid.

 

Slutsats

Som ett alternativ till Apples AirPods Pro till halva priset är Happy Plugs Air 1 ANC ett fantastiskt alternativ. De är bekväma att bära och låter bra för avslappnad lyssnande, de saknar IP-klassning men kompenserar det med batterilivslängd och intuitiva pekreglage. Air 1 ANC äkta trådlösa öronproppar finns att köpa från Happy Plugs webbplats.

Happy Plugs Air 1 ANC
Happy Plugs Air 1 ANC-öronsnäckor kommer in som en konkurrent och ett alternativ till Apples dyrare AirPods Pro samtidigt som de fortfarande erbjuder många av bekvämligheterna som aktiv brusreducering, öronavkänning och trådlös laddning.

 

Från mig får dessa hörlurar 8/10 poäng!

3 reaktioner på ”Happy plugs – nya trådlösa hörlurar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *