Hjälp med att skriva avtal

Funderar du på att flytta ihop med din pojkvän eller flickvän? Något som jag lärt mig genom åren är hur viktigt det är att man upprättar avtal. Min pappa tvingade mig vid tidig ålder att skriva testamente om något skulle hända mig så att jag skulle vara säker på att min lillasyster var den som skulle få ärva efter mig om något skulle hända mig. Om jag nu inte hunnit få barn vill säga.

Avtal är ju inte något som bara är bra vid dödsfall utan jag skulle säga att de alltid är bra att ha för att veta att man är helt överens om saker och att det inte kan ske några som helst missförstånd. Det är nämligen inte alls roligt sen om något går fel och det blir stora konflikter som uppstår på grund av det. Nu är det nog många som tänker att det blir dyrt att anlita advokater och så vidare för att upprätta alla dessa avtal. Men så behöver det inte alls bli. Det finns nämligen tjänster idag som är till för att hjälpa till med just detta.

Svea Avtal har mallar till de flesta typer av avtal som du kan behöva, både testamente, samboavtal och äktenskapsförord. Gå in på deras hemsida och titta på vad som kan passa för just dig och din situation. Jag diskuterade detta nyligen med min lillasyster. Hon hade nyligen skrivit om sitt testamente då hon vill att hennes pojkvän ska få ha kvar deras saker samt bo kvar i deras lägenhet om det skulle hända henne något. För många så låter detta som en självklarhet men så behöver inte alls fallet vara. Har man inget skrivet gällande detta när olyckan sker så har nämligen familjen rätten att ärva personen och sambon kan bli stående utan både boende och säng. Jag tror att de flesta av oss vill undvika situationer av det slaget.

 

Hoppas detta gjorde er lite klockare.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *