Hur får man orgasm? Se tips och råd på hur du når klimax!

En orgasm är helt unik för varje gång och för varje person! Att nå en eller flera orgasmer är inget som ska tas för givet för någon men det finns flera tips att ta till som garanterat kommer göra underverk för din väg mot bättre orgasmer. Det finns flera fördelar för vårt välmående som att serotonin och endorfiner frisätts, samt ett ökat immunsystem och minskning av stress och ångest.

Det finns ett stort “njutningsglapp” om man jämför kvinnor och mäns orgasmer under samlag. Färre än 60% av heterosexuella kvinnor uppnår klimax i samlag jämfört med män då siffran är 90%. Nedan hittar du tips och råd på hur du når klimax!

 

1. Längre förspel

Studier visar att en ökning av oxytocin i kroppen gör det enklare att nå en full orgasm. Så se till att förlänga förspelet med all närhet som ökar ämnet i kroppen, med kramar och kyssar. Det gör det även enklare för oss att slappna av och njuta mer av stunden.

 

2. Förläng tillfredsställningen

Istället för att rusa mot något mål, som för många betyder själva orgasmen, säger vetenskapen att om du gradvis bygger upp och närmar dig orgasmen, för att sedan stanna när den är nära, och fortsätta igen, kommer finalen bli mycket mer kraftig och härlig.

 

3. Öva, öva, öva

Nyckeln till en bra orgasm är att lära känna din kropp! Ju mer du själv testar dig fram för att se vad du tycker om, ju lättare kommer du att uppnå klimax. Så träna själv hemma för att se vad just du gillar, kanske kan en vibrator hjälpa dig på vägen till din första orgasm. I genomsnitt tar det ca 20 minuter för en kvinna att uppnå en orgasm, men det varierar från allt mellan 30 sekunder och 30 minuter eller mer. Kvinnor som inte uppnår orgasm kan ofta känna frustration och ge upp redan efter 1-2 minuter. Så igen, träna – en gång du har lärt dig hur du får orgasm, så kan du lära dig att uppnå den mycket snabbare och få fler! Ett tips! Det är även bra att träna bäckenbotten, för att lättare uppnå orgasm, sk Kegelövningar.

 

4. Få upp värmen

Något som kan ha flera betydelser, men här betyder det just att vi enklare slappnar av när vi utsätts för värme. Innan du har sex är det alltså en bra idé att ta ett varmt bad eller placera en varm handduk över fiffi, det leder då till ökad känslighet för din kropp.

 

5. Prova på tantra

Inom tantran jobbar man mycket med andning som en vägledning för att slappna av och nå njutning. Så testa att använda dig mer av din andning – något som öppnar ditt sinne och gör din kropp mer känslig. Testa att andas tillsammans med din partner.

 

6. Krydda som ökar sexlusten

Värm lite mjöl och tillsätt en nypa saffran och drick innan det är dags. Saffran släpper ut sin intensiva smak när den värms upp och har i tusentals år betraktats som en krydda som ökar sexlust.

 

7. Använd vibrator

Kvinnor som använder en vibrator på sig själva, sägs ha lättare att nå orgasm när de sedan har samlag med en man. Och varför inte testa att ta in en vibrator och använda den tillsammans?

 

8. Ha sex vid rätt tidpunkt

Under de två första dagarna av kvinnans cykel ökar sexlusten och vissa kroppsdelar blir extra känsliga och under den här perioden är det lättare än vanligt för kvinnor att nå en orgasm. Under morgonen är testosteronhalterna som högst och därför den optimala tiden på dygnet.

 

9. Testa en ny rytm

Vissa ställningar, och rytmer, gör det generellt lättare för kvinnor att nå sitt klimax. En bra ställning som många sex-psykologer förespråkar: Låt din partner ligga ovanpå dig med sitt bäcken direkt över ditt. Dra dina ben runt hans och vagga försiktigt ihop dem. Tryck uppåt och framåt så att din klitoris kommer i kontakt med basen på hans penis. Här är tålamod och övning nyckeln, hitta takten du njuter mest av och byt inte.

 

10. Öva “mindful-onanering”

Den här punkten handlar om att släppa på pressen kring att nå en orgasm. Testa att ta på dig själv i 15-30 minuter utan att fokusera på något mål, här handlar det mer om att utforska dig själv.

 

11. Var mer krävande

Var lite, eller mycket, mer självisk när det kommer till att säga till om vad DU gillar och inte gillar. Det är lätt att fokusera på vad sin partner tycker om och glömma bort sig själv. Var mer tydlig med vad du gillar och fokusera mer på dig själv.

 

2 reaktioner på ”Hur får man orgasm? Se tips och råd på hur du når klimax!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *