Lösningen för problem med mjäll och kliande hårbotten

Samarbete med Mjällbusters

 

Har du problem med mjäll och eller en kliande hårbotten? Här kommer lösningen! Många lider av detta och det kan bero på en mängd olika orsaker. Jag tänkte gå igenom skillnaderna på dessa problem. Sedan har jag ett nytt mjällschampo att rekommendera!

 

Vad är mjäll och hur skiljer det sig från torr hårbotten?

För att förklara vad mjäll är så kan man säga att det är som små hudflagor. När man är torr på kroppen så kliar det och små hudflagor kan lossna. När din hårbotten blir irriterad eller torr, så sker samma sak som på resten av kroppen. Små hudflagor lossnar. För det mesta är flagorna som lossnar väldigt små men dom kan också vara lite större, det är när flagorna är större som det kallas för mjäll. Torr hårbotten och mjäll är nämligen inte riktigt samma sak. Utan torr hårbotten får du på grund av att din hud är uttorkad, medan man tror att mjäll beror på en sorts jästsvamp som man har på kroppen. Immunförsvaret mår bra av jästsvampen men det är när det blir en obalans som det blir fel. När du får mjäll så visar det sig som stora hudflagor som lossnar och faller ner på dina axlar, vilket många upplever som jobbigt. När hårbotten blir torr så kan det bero på att du använt för mycket starka produkter i ditt hår.

 

Hur blir man av med mjäll och en kliande hårbotten?

Det finns många bra produkter på marknaden som motverkar mjäll, men det är svårt att hitta en produkt som är bra och som motverkar både mjäll och torr hårbotten. Mjällbusters har sett att det finns ett tomrum på marknaden gällande detta. De har därför tagit fram ett bra och effektivt mjällschampo som motverkar både mjäll och torr hårbotten. Schampot är utformat för att inte torka ut den naturliga fettproduktionen i huden. När du har problem med torr hårbotten och mjäll så är det mycket viktigt att du väljer att använda produkter som är anpassade just för detta, för att dina problem ska försvinna. Mjäll och torr hårbotten brukar vanligtvis uppstå under vinterhalvåret. När problemen uppstår så rekommenderar man att schampot används varje dag i ca 5-7 dagar och att man sedan använder schampot ca en gång i veckan tills besvären är borta.

Hoppas detta hjälpte lite och att ni som har problem med mjäll och torr hårbotten snart får bukt på problemen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *