Maria Nilas Head & Hair Heal-serie recension

Min vän bad mig testa Maria Nilas Head & Hair Heal-serie istället som är anpassad för känslig hårbotten. Jag köpte produkterna på Lyko som hade tre olika varor i denna serien. Jag köpte endast schampot och balsamet men det finns en hårmask också om man vill använda det. Eftersom jag har köpt produkten själv är detta bara en recension, så ingen sponsring gäller. Alla åsikter är mina och är baserade på mina upplevelser och erfarenheter.

Head & Hair Heal är, precis som Maria Nilas övriga produkter, ganska dyra. Flaskornas design är väldigt lyxig och jag blir väldigt lockad när jag tittar på dem.

Schampot luktar väldigt gott. Det är en blommig doft med anslag av kryddor. Doften håller dessutom väldigt länge. Jag som tvättar håret varannan dag upplever att doften håller till nästa tvätt. Det är sällan som väldoftande produkter fungerar bra för oss atopiker men denna var verkligen magisk. Jag fick inga eksemutslag av schampot. Jag hade lite eksem i hårbotten sen tidigare och med hjälp av schampot försvann faktiskt alla mina besvär.

Jag har aldrig tidigare upplevt att ett schampo hjälper mig bli av med besvär på så kort tid. Oftast brukar det ta en månad men här märkte jag skillnad efter två tvättar faktiskt. Det är ett fantastiskt schampo för den som är känslig i hårbotten men vill lukta gott. Jag är riktigt nöjd med schampot och har faktiskt inte bytt. Det blir nog så att jag stannar med denna produkten om jag inte hittar något bättre!

Balsamet kommer i en mörkare flaska. Jag var ganska skeptisk till balsamet i början eftersom de tidigare sorterna försämrade kvaliteten på mitt hår. Till min förvåning så var balsamet riktigt bra denna gången. Jag skulle inte säga att det är det bästa balsamet jag har testat. Däremot uppfyller det mina krav och jag gillar att ha produkter ur en och samma serie så jag kommer att stanna med balsamet så länge jag använder det tillhörande schampot.

Med Head & Hair Heal balsam blir mitt hår lätt att reda ut och det känns mindre frissigt. Håret är friskt nu och det är mycket lättare för mig att bevara det. Förr slets mitt hår ganska lätt och jag fick fläta det hela tiden men nu har jag inte det besväret längre. Visserligen slits hår oavsett hur mycket man behandlar det men slitaget har minimerats rejält. Jag tappar dessutom inte lika mycket hår nu. Förr slets mycket av när jag borstade håret men nu gör det inte det och jag använder samma hårborste som förr.

I helhet är jag väldigt nöjd med denna serien. Den har gjort mycket gott för mitt hår och jag kan inte se mig själv byta till något annat idag. Det enda jag är missnöjd med (förutom att jag tycker att det är dyrt) är flaskornas ergonomi. Deras schampo- och balsamflaskor är väldigt hårda och kan kräva en hel del styrka i händerna när det är mindre än hälften kvar. Eftersom deras balsam är så trögt blir det extra svårt när man vill få ut något och flaskan inte är full. Jag får stå och skaka väldigt länge. Jag tror att Maria Nila hade kunnat sänka priserna om de hade bytt till tuber. Det hade varit ekonomiskt och ergonomiskt, men i grund och botten så kan jag säga att jag verkligen rekommenderar denna serien! Nu förstår jag varför folk tycker om Maria Nila så mycket!

Head & Hair Heal schampo: 10/10

Head & Hair Heal balsam: 9/10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *