Parfym som passar lika bra på dig om din pojkvän!

Jag älskar unisex parfymer! Det finns många härliga söta blommiga dofter för oss tjejer men när det blir lite kyligare ute och sommaren är över så vill jag gärna gå över till lite tyngre toner. För några år sedan blev jag introducerad för Byredo. Dom har en stor samling mer stor variation på dofter. Parfymerna är dyra men dom är av högsta kvalitet och håller länge. Du kan välja att börja med att köpa en mindre flaska för att testa och sedan gå över till de lite större flaskorna när du är säker på vilka dofter det är som är DU.

Mina fyra favorit dofter från Byredo

I den torra vildmarken i Mojaveöknen trotsar uråldriga träd och växter de hårda förhållandena. Ghost Flower, eller Mohavea confertiflora, är en ovanlig växt som blommar i den här ogästvänliga miljön. Trots de ofruktbara omgivningarna och växtens oförmåga att producera nektar, fortsätter Ghost Flower att komma tillbaka år efter år, i perfekt majestätiskt skönhet. Blomman lockar på ett sinnrikt sätt till sig pollinerande insekter från andra växter i området genom att härma mönstret på bin som därmed också kommer och pollinerar den strävsamma växten. Denna inspirerande historia om anpassning och överlevnad utgjorde grunden för Mojave Ghost, som är en hyllning till en alldeles förtrollande blomma.

Topp: Ambrette, sapotillplommon
Hjärta: Viol, sandelträ, magnolia
Bas: mysk, bärnsten, cederträ

 

 

Med ett fokus på skönhet och fantasi är BAL D’AFRIQUE Ben Gorhams “kärleksbrev” till Afrika. En vilja att sammanfatta och fira Afrikas räckvidd och inflytande genom tiden, speciellt hur kontinentens otaliga kulturer har format dans, konst och musik. Idén om en imaginär händelse.

Topp: Bergamott, Afrikansk ringblomma, bucchu
Hjärta: Viol, cyklamen
Bas: Vetiver, Marockansk cederträ

 

 

BYREDOs älskade doft Bibliothèque, som först gjordes endast som doftljus, men som på kundernas begäran nu även kommer som EDP. I doften blandas saftiga plommon med persika, viol, läder, patchouli och vanilj. De söta noterna balanseras upp av lädret, som ger doften en tidlös elegans – precis som de läderinbundna böcker som har inspirerat till doften.

Topp: Persika, plommon
Hjärta: Viol, pion
Bas: Patchouli, läder, vanilj

 

 

Gypsy Water är en romantisk hyllning till romernas traditionella livsstil och bygger på en fascination för deras myter och berättelser. Doften från den rena jorden, de djupa skogarna och lägereldarna framkallar en drömlik bild av en fri och färgstark livsstil i samklang med naturen.

Topp: Bergamott, citron, peppar, enbär
Hjärta: Rökelse, granbarr, iris
Bas: Bärnsten, vanilj, sandelträ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *