Rädda dina torra läppar i höst och vinterkylan

Ni som läst min blogg innan vet att jag är väldigt intresserad utav skönhetsprodukter och att kvalitet är A och O för mig. Jag lägger många gånger hellre en högre summa för en riktigt bra produkt med bra kvalitet än köper billigare lite sämre produkter. Men priset är inte alltid det som säger om en produkt är bra eller dålig. Jag älskar när man hittar riktiga stjärnfynd! Produkter som har ett lågt pris men en hög kvalitet! Hursomhelst så tänkte jag i det här inlägget ta upp problemet med torra och svidande läppar under vinterhalvåret. Det är alltid ett återkommande problem för mig men också för många andra! 

Varför får man torra läppar?

Orsaken till torra läppar är att de blir fattiga på fukt. Problemet är vanligast under vinterhalvåret. På vintern utsätter vi läpparna för låga temperaturer utomhus och torr, uppvärmd inomhusluft. Det medför att fukten dras ut vilket får läpparna att börja strama. Läpparna har dessutom mycket tunn hud, bara mellan tre och fem lager hudceller jämfört med de 15 lager hudceller som täcker den övriga människokroppen. Det innebär att läpparna är extra utsatta för kyla och vind.

När läpparna blir torra kan det leda till sprickor, sår och sveda.

 

 

Allmänna råd

Slicka inte på dina torra läppar. Det hjälper inte. Eftersom läpparna inte skyddas av hår har de inte samma naturliga oljeskydd som resten av kroppen. Att då fukta dem med saliv gör att de torkar ut.

 

Ifall du inte har tillgång till läppbalsam och känner hur läpparna börjar strama kan du sätta lite olivolja eller kokosolja på dem. Det kan lindra besvären.

 

Om du bara är torr, narig men inte så sårig på läpparna kan du börja med en läpp-peeling. Men var varsam. Ha en lätt hand och gör det inte för ofta.

 

Tips på Lipsyl, ett lyxigare ett mittemellan och ett budget

 

Superbalm lip treatment, Clinique – ett riktigt lyxbalsam mot fnasiga läppar

Gör läpparna sammetslena utan att kleta det minsta. Tuben passar perfekt i både innerfickan och partyväskan. Dyr, men värd varenda krona och innehåller många välkända SOS-ingredienser som lagar läppar i kris.

 

Eight hour skin protectant cream, Elisabeth Arden – Fuktighetskräm 

Eight hour cream är egentligen inte är produkt för läpparna utan fungerar på hela kroppen. Men den gör verkligen underverk! Läpparna blir återfuktade och den lägger sig som ett glansigt gloss på när du använder den. Denna kostar lite att köpa men mängden gör att den blir mer prisvärd.

 

 

Lips and dry spots balm, Decubal – budget produkt som skyddar, mjukgör och lagar

Apotekshyllans bäst bevarade hemlighet med enbart beprövade ingredienser som skyddar, mjukgör och lagar. Oparfymerad. Lägg på ett tjockt lager på natten och vakna med helrenoverade läppar.

 

4 reaktioner på ”Rädda dina torra läppar i höst och vinterkylan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *