Recension av Dyson Airwrap

I den här produktrecensionen ska du få lära dig allt du behöver veta om Dyson Airwrap Styler. Här tar jag reda på huruvida Dyson Airwrap lever upp till sitt goda rykte och inte minst om den är värd sin prislapp.

Dyson Airwrap Styler är ett hårstylingsverktyg som säkert många har hört talas om, inte minst genom sociala medier. Produkten påstås vara ett redskap som revolutionerar hårstylingen och som gör att du kan få salongstylat hår hemma på 20 minuter, varje dag om du så skulle vilja det.

Det du kommer att få veta mer om i recensionen är exakt hur Dyson Airwrap fungerar, och hur bra den fungerar. Jag beskriver hur Dyson utvecklat den speciella teknik som ligger bakom. Jag går såklart också igenom alla delar som redskapet består av. För det här är inte ett enda redskap, utan här finns sex stycken olika munstycken i en och samma produkt.

Efter den här recensionen hoppas jag att du själv ska kunna fatta ett beslut om huruvida du tror att Dyson Airwrap är något för dig. Om du redan bestämt dig för att du vill ha den, har jag flera smarta stylingtips som gör att du kan använda ditt nya redskap på ett optimalt sätt.

Dyson Airwrap tog hela modevärlden med storm när den lanserades för några år sedan. I stort sett varenda sociala medier-profil med fokus på mode och skönhet prisade den och lovorden strömmade in från kunder hela världen över. 

Dyson Airwrap Styler bygger på en hittills oprövad teknologi när det gäller stylingredskap. Den går ut på att du kan skapa eleganta föningar, vågor och olika typer av lockar, utan att använda dig av hög värme.

Fönen fungerar med hjälp av ett intensivt lufttryck. Mer om själva teknologin kan du läsa längre ner i texten. Dyson Airwrap är inte endast en tång eller borste, utan består av ett handtag som du placerar olika munstycken på, beroende på vad du ska göra.

Produktfakta

  • Dyson Airwrap Styler finns i färgerna röd, fuchsia och svart/lila
  • Två munstycken för styling av lockar
  • Tre stycken borstar
  • Munstycke för hårföning
  • Förvaringsväska med magnetiskt lås och vadderad insida

Styla med fuktigt hår

I motsats till vanliga locktänger ska håret här stylas med fuktigt hår. Den speciella blåstekniken gör att håret torkas i processen. Du slår alltså två flugor i en smäll här och slipper föna innan om du har bråttom.

Dyson Airwrap Styler använder varmluft för att styla, men helt utan extrem värme som sliter på håret. Trots det går stylingen snabbare än med vanlig locktång, i alla fall efter att du tränat ett tag.

Skonsam styling med Coandaeffekt

Coandaeffekt är ett aerodynamisk fenomen som innebär att när luft med exakt rätt hastighet och tryck skapas, följer den helt naturligt den närliggande ytan och drar in den omgivande luften. 

På det viset skapar Dyson Airwrap en luftvirvel runt verktygets munstycke och med hjälp av det dras hårslingan runt stylern. Detta samtidigt som hårslingan hela tiden omges av den ljumma luften. Dyson Airwrap Styler skiljer sig därmed betydligt från en vanlig locktång.

Det här är ett skonsamt sätt att locka håret på, eftersom det blir en mildare behandling av håret, om du du gör det med vanlig handkraft. Dessutom gör blåseffekten att du får volym samtidigt som du lockar håret. Det är också lättare att ta ut tången ur locken och du slipper trasslet som kan uppstå med en vanlig locktång.

Hur kraftfull är Dyson Airwrap?

Dyson Airwrap drivs av en digital V9 motor, som är sex gånger starkare än motor hos en vanlig hårfön. Det är en kraftfull, liten motor som ger en rotationen på upp till 100.000 varv per minut. Det gör den precis är så kraftfull som behövs för att kunna producera det lufttryck som krävs för att skapa coandaeffekt.

Inbyggd värmekontroll

Håret slits oerhört mycket av värmestyling och är en av de stora nackdelarna med plattänger och locktänger. Temperaturer över 150°C kan orsaka håret skador. Vid mer än 230 grader smälter håret!

Termostaten i Dyson Airwrap mäter luftflödets temperatur mer än 40 gånger i sekunden, den informationen skickas till maskinens mikroprocessor och därifrån styrs värmeelementet, som håller temperaturen under 150 grader. Det gör att het luft aldrig skapas i verktyget.

Vad kan Dyson Airwrap göra för styling?

Tanken med Dyson Airwrap är att du ska kunna skapa flera olika frisyrer som du vill, med i grunden ett och samma redskap. Du kan skapa lockar, vågor eller bara volym med stylingverktyget.

För att uppnå det specifika resultatet som du söker finns inte bara ett munstycke som tillbehör, utan sex stycken olika, som alla har sina specifika egenskaper.

Dyson Airwrap Stylers medföljande munstycken

Dyson Airwrap Styler har sex stycken olika redskap för styling och torkning. Du byter enkelt ut dem genom att placera dem på skaftet. Med tre olika borstar och två locktänger, har du väldigt mycket kreativ frihet att skapa den frisyr du vill ha. Med finns också en hårtork som torkar håret lätt, om det tvättats innan. Det gör håret lagom fuktigt inför stylingen.

30 mm Airwrap Barrels

Skapar och fixerar luftiga, kraftiga lockar. För symmetriska lockar på båda sidor om ansiktet, kan du ställa in den att gå både med- och moturs.

40 mm Airwrap Barrels

Skapar lösare och mer naturliga lockar. Även det här munstycket kan du köra med- och moturs för en symmetrisk frisyr.

Firm Smoothing Borste

Har fasta piggar som kontrollerar frissigt hår som lätt blir flygigt. Skapar ett rakt hår med mindre frissighet.

Soft Smoothing Borste

Skapar en jämn, rak stil. Borstpiggarna är mjuka och skonsamma mot hårbotten.

Round Volumizing Borste

För rakt, fint hår. Riktar luften in i håret för att skapa volym. Borstpiggarna drar ut håret och formar det, alltmedan det torkar.

Pre Styler Dryer

Till sist har vi hårtorken. Den används efter att du tvättat håret, så att håret inte är för blött när du börjar. Den skonsamma torkningsfunktionen gör vått hår fuktigt och ser till att håret är redo för styling. När du sedan stylar håret blir det torrt av torkningsfunktionen i redskapen.

Tips när du använder Dyson Airwrap Styler

En annan fördel med Dyson Airwrap är att den har en inbyggd nedkylningseffekt, som du kommer åt med en knapptryckning. Nedkylning av håret förseglar stylingen och gör att lockarna håller längre.

Här kan du avsluta skapandet av varje hårlock med att trycka på knappen för kalluft medan locken sitter kvar. Du kan också använda den här funktionen tillsammans med den tillhörande rundborsten.

Nackdelar med Dyson Airwrap

Precis som det finns fördelar finns det också några nackdelar med Dyson Airwrap. För det första är det här en rejäl investering om du jämför med vad andra hårstylingsverktyg kostar –  även om du jämför med sådana som ligger högt i pris. Så det är bara att ta ett djupt andetag och och lägga ut pengarna, om du drömmer om Dyson Airwrap Styler.

För det andra är den rätt stor och klumpig att hålla i. Skaftet är långt och grovt och ganska otympligt att jobba med innan du vant dig. Det som gör det mindre besvärligt är att den som tur är inte är tung. Att den är så stor som den är beror på att den inbyggda, avancerade tekniken ska få plats.

En annan nackdel är att du inte kan styra styra åt vilket håll dina lockar ska rullas, med ett och samma verktyg. Du har en för lockar som ska rullas åt vänster och en åt höger. När du vill att lockarna ska lockas utåt på varje sida om ansiktet, måste du alltså byta munstycke.

Andra stylingverktyg som rullar upp håret på det här viset brukar ha en knapp där riktningen kan vändas med ett knapptryck. Jag gissar att det här varit för svårt att lösa på grund av att luftströmningen styr hur hårslingan rullas upp på skaftet.

Etuiet som Dyson Airwrap levereras i finns bara i en enda färg. Den konjaksfärgade förvaringsväskan tilltalar säkerligen inte alla. Det hade varit bra om den också funnits i exempelvis svart läderimitation.

Sammanfattning: Är Dyson Airwrap Styler värd pengarna?

På den frågan svarar jag: ja!  

De flesta hickar antagligen till över prislappen på ett hårstylingsredskap som ligger i femtusenkronorsklassen. Men efter att ha tagit del av strida strömmar av lovord är det nog många som tänker om. Huruvida det är värt det eller inte, beror förstås på användarens behov. 

Om du ofta stylar håret och dessutom går till salongen för att göra det, är du van med att lägga ner väldigt mycket pengar på styling. Faktum är att då kan Dyson Airwrap vara ett prisvärt alternativ.

Om du gärna vill styla håret flera gånger i veckan även till vardags, så lägger du säkerligen ner rätt mycket tid på det varje morgon. Med Dyson Airwrap kortar du ner den tiden betydligt eftersom det helt enkelt går snabbare med den än med andra verktyg (hårfön, locktock, etc.). Varenda minut är värdefull på morgonen!

På ett kick blir du dessutom fin till helgens fester också. Det här kan kanske också vara faktorer som gör att du tycker att det är värt det?

Att stylingen dessutom blir extra skonsam och sliter mindre på håret än med andra redskap, är något som slutligen bidrar till det är värt att investera i en Dyson Airwrap Styler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *