Receptet är på 1 kg Köttbullar
Ingredienser:
2 ägg
1 dl vispgrädde
2,5 msk senap
1,5 dl ströbröd
1 gul lök
3 msk kalvfond
1 kg blandfärs
salt, svartpeppar
Gör såhär:
- Rör ihop ägg, kalvfond, grädde och senap och låt det sedan svälla cirka 10 minuter tillsammans med ströbröd.
- Riv gul lök på stora hålen på ett rivjärn. Stek löken i smör. Blanda i lök, samt färs och kryddor i ströbrödsblandningen. Bearbeta inte för länge – då blir det segt. Ta på plasthandskar och rulla cirka 1 matsked per köttbulle.
- Teststek en köttbulle och smaka av. Komplettera med mer kryddor om du tycker det behövs – hur mycket salt och peppar man föredrar är väldigt individuellt. Stek köttbullarna i smör så de får fin yta. Fyll inte hela stekpannan utan ta lite i taget. Ska de frysas in och värmas i ugn till julbordet behöver de inte vara helt genomstekta – då blir de lätt torra när de värms på.
Smaklig måltid!
2 reaktioner på ”Riktigt goda köttbullar! Passar till jul men också andra tillfällen.”
Vi testade göra köttbullarna och det blev en succé på julafton! Tack så mycket för ett grymt recept!
Hej Anna! Kul att du gillade dem!