Så dejtar du under corona – oavsett om du är singel eller har distansförhållande

Är du singel och känner att du inte riktigt vet hur du ska dejta just nu? Eller har du kanske ett distansförhållande som gör att ni inte kan resa och hälsa på varandra på länge? Det finns flera saker ni kan göra för att hålla uppe glöden – och för att fortsätta dejta. 

Att vi just nu inte är ute bland folk lika mycket behöver inte betyda att det inte finns chans att finna kärleken. Det vi behöver göra är bara att hitta nya sätt att möta nya människor på.

Tendensen i dejting i dag är att man inte ger det tillräcklig tid för att lära känna andra människor på djupet. Nu tror jag att man tar sig längre tid med varje ny person – man chattar längre men kanske även utforskar andra medier, pratar på telefon eller via videosamtal. Det ger ett helt annat perspektiv att få höra den andres röst och se varandra.

 

Nedan kommer några saker att tänka på och göra för dig som dejtar och för dig som befinner dig i ett distansförhållande:

1. Fortsätt att använda dejtingappar

Det verkar som att många skippar att använda dejtingappar som Tinder och Happn just för att det just nu ändå inte går att ses. Men här tycker jag att ni ska tänka tvärtom. Nu finns det extra mycket tid för att skriva till andra och lära känna varandra på nya sätt.

2. Möt nya människor virtuellt

Bara för att ni just nu inte kan ses fysiskt, betyder det inte att ni inte kan ha en första dejt tillsammans. Välj ut en kväll där ni möts på FaceTime eller Skype, drick ett glas vin och prata, precis som ni hade gjort på första dejten. Även om fysisk kontakt är viktigt kan en virtuell träff säga mycket om ni har samma humor, värderingar och så vidare.

3. Tacka tekniken!

När något sånt här händer är det extra viktigt att tänka positivt, då dina tankar påverkar hela ditt mående. Och något som är positivt är att vi just kan mötas och se varandra med hjälp av teknik. Har ni ett distansförhållande, se till att koppla upp FaceTime för att se varandra le och skratta. Det kommer garanterat ge er lite extra fjärilar i magen.

4. Använd posten och skicka små överraskningar

Har du någon på distans som du tycker om är det perfekt att skicka ett paket med en överraskning. Som lappar med fina hälsningar, eller artiklar för en dejtkväll, som nya underkläder och en härlig leksak ni kan använda tillsammans.

5. Se till att umgås på andra plattformar

Visst kan det kännas tråkigt att bara skriva och ringa till varandra, så varför inte spela spel tillsammans? Som Quizkampen och Wordfeud, där finns även en chatt där ni kan diskutera hur det går för er.

 

Lycka till! Love M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *