Så skapar du de perfekta ögonbrynen

Ögonbryn har varit i fokus i beautyvärlden de senaste åren och marknaden har fullkomligt exploderat när det kommer till produkter, tekniker och stilar. Här har jag spaltat ner steg för steg exakt allt du behöver göra för att få dina drömbryn.

 

Verktygen och produkterna du behöver för att skapa de perfekta ögonbrynen:

  • En smal mascaraborste eller ögonbrynspensel för att markera de tre viktiga punkterna (se nedan).
  • Pincett
  • Ögonbrynspenna eller ögonbrynsskugga
  • Ögonbrynskniv
  • Ögonbrynsgel
  • Concealer
  • Spegel

 

Steg 1: Mät ögonbrynen

Ta en smal pensel och markera början av ditt ögonbryn (för att få fram rätt balans i ansiktet). Lägg penseln vid vecket av näsvingen rakt uppåt mot ögonbrynet. Markera brynets början med hjälp av en brynpenna. Ta sedan penseln för att se om båda brynen ligger i samma höjd.

 

Steg 2: Vinkla penseln

Håll kvar penseln mot näsvingen och vinkla den sned så att du får den i mitten av ögonpupillen (ögats iris). Det är brynets högsta punkt. Markera med pennan. Detta gör vi för att ge brynet ett naturligt lyft.

 

Steg 3: Skapa en rak linje

Vinkla penseln vidare så att den når ögats yttre vrån. Där markerar du så att du vet vart brynet ska sluta, allt för att ge en bra ögonöppnande effekt. Lägg sedan penseln parallellt med brynet. Det ska vara en rak linje från brynets början till brynets slut. Då vet du att du har en korrekt form.

 

Såhär formar du ögonbrynen

 

Steg 4: Noppa ögonbrynen

Nu när du markerat dina linjer blir det enklare att se helheten. Tänk på att noppa ett hårstrån i taget och noppa mot det hållet hårstråna växer. Men tänk på att inte ta för mycket, det är bättre att kompensera med en brynpenna på de smala områden för att få symmetriska ögonbryn.

 

Steg 5: Använd ögonbrynskniv

När du noppat bort de ”onödiga” hårstråna så tar du en ögonbrynskniv för att skära bort fjunen, de ljusa hårstråna runt om brynet. Resultatet ger dig en snygg finish.

 

Steg 6: Klipp ögonbrynen med ögonbrynssax

Om du känner att du behöver klippa eller trimma lite på ögonbrynen, borsta brynen uppåt med en mascaraborste och klipp försiktigt av topparna, tänk på att inte klippa för nära brynen. Sedan kan du testa att borsta ner hårstråna för att se om du behöver ta mera. Detta göra man för att brynen ska hålla formen hela dagen utan att stråna åker ner.

 

Steg 7: Använd brow fix och ögonbrynspenna

För att sedan få fram en naturlig ögonbrynslook använder du en färgad brow fix. Produkten är enkel att applicera på och ger brynet extra färg. Vill du ha en mer definierad och symmetrisk ögonbrynslook, ta en smal ögonbrynspenna eller skugga och fyll i ögonbrynen. Måla fram ”riktiga” hårstrå i en vertikal linje och tänk tredimensionellt.

 

Steg 8: Använd fixerande ögonbrynsgel

Applicera nu en concealer längs brynbenet och blanda uppåt och utåt med pekfingret på brynbenet. Detta lyfter både din blick och området kring ögonbrynet. Avsluta med ett genomskinligt ögonbrynsgel som formar och tämjer ögonbrynet. Produkten gör även så att formen håller upptill 24 timmar.

Att forma dina ögonbryn rätt efter din ansiktsform är inte det lättaste i världen. Men i dag ska vi försöka reda ut några funderingar kring ämnet.

 

För att få de där ursnygga ögonbrynen som framhäver och lyfter din look så ska de formas efter dina ansiktsdrag. Utöver det krävs även rätt produkter och knep för att lyckas med utmaningen. Att lägga ner tid och kärlek på dina ögonbryn är värt varenda sekund. Och när du väl hittat din form så kommer du att se skillnad. JAG lovar!

 

För den som vill ha de perfekta brynen utan att behöva underhålla så rekommenderar jag att titta på microblading.

6 reaktioner på ”Så skapar du de perfekta ögonbrynen

  1. Jag tycker att det känns helt omöjligt att få till ögonbrynen! Ska definitivt testa detta! Fungerar det lika bra för oss som har väldigt tunna ögonbryn som för de med tjockare ögonbryn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *