Tårta till födelsedag eller lyxig fika

Baka en tårta enl receptet nedan eller skicka tårta, professionellt bakad med bjuda.nu som skickar tårtor över hela Sverige genom alla deras grymma samarbetspartners!

Recept på min favorit Pinocchiotårta!

Detta är en sockerkaks-och marängtårta som finns i en mängd variationer: Glömmingetårta, Mammas marängtårta etc. Väldigt god och den kan varieras med frukt och bär av olika slag emellan. Jag använder mest färska jordgubbar eller hallon. Annanas är också ett populärt alternativ men jag gillar är det blir lite syrligare därav hallonen som funkar lika bra frysta som färska.

 

Ingredienser för 12 personer

  • 75 gram smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 5 st äggulor
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 4 msk mjölk
  • Maräng:
  • 5 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 st påse(á 35 gram) mandelspån
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • valfri mängd frukt eller bär.

 

Gör så här:

1, Smörj ett smörgås- eller bakplåtspapper väl och lägg det i en långpanna, ca 30×40 cm. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggulorna ett i taget och rör en stund mellan varje. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner detta och mjölken. Bred ut smeten.

2, Vispa vitorna med sockret till marängsmet. Bred den lite ojämnt över smeten i formen. Strö över mandelspånen. Grädda i 175-200 grader i mitten eller nedre delen av ugnen tills marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 min. Låt kakan svalna något.

3, Lossa kakan från pappret och dela den mitt itu på längden eller tvären, beroende på vilken form som önskas.

4, Vispa grädden och bred den på den ena bottnen med marängsidan upp. Lägg på frukt eller bär. Lägg den andra bottnen ovanpå med marängsidan uppåt. Skär tårtan med vass kniv i lagom stora bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.