Tio punkter för att se om det är en äkta Chanel-väska

Liten och söt eller stor och iögonfallande, med guldig axelrem och en antydan till att det finns pengar på kontot. Ja, vem vill inte ha en liten goding?
Problemet när det gäller Chanels klassiker är att det finns extremt mycket fejkväskor som med fina ord lovas vara äkta, men i själva verket är långt ifrån just det. Eftersom de flesta av oss faktiskt inte har råd att stolt stega in i närmsta Chanel-butik (Strøget, Köpenhamn) för att slänga upp kreditkortet känns det mer lockande att komma över en liten äkting på nätet.
Redan år 2006 gjorde eBay själva en lista över hur man vet att en Chanel-väska verkligen är äkta. Detta för att det då som nu är extremt mycket låtsasäkta varor som säljs och köps genom eBay. Oavsett om du vill köpa en förhållandevis billig oäkta väska, eller faktiskt vill gå runt med den äkta varan har jag satt ihop en guide till hur du vet vad du köper, och ser till att du har bättre koll på varan än den mest pengakåta eBay-säljare.

En äkta Chanel-väska ska ha:

1. En prislapp bestående av två delar. Denna ska vara vit samt inkludera artikelnummer, artikelnamn, färg, pris och ha en ean-kod.

2. Ett svart autentifikationskort med hologram. Serienumret ska bestå av sju eller åtta siffror som matchar det som finns inuti väskan och på prislappen.

3. Svart tygpåse med vit Chanel-text.

4. En liten “bok” med lösa papper inuti ett svart kuvert med vit Chanel-logga. Pappren ska alltså inte vara i vanlig bokform.

5. På CC-loggan fram ska det finnas en stämpel. Övre sidan av det högra C:et ska ligga över det vänstra, och undre sidan av det vänstra C:et ska ligger över det högra.

6. Om du exempelvis köper en klassisk 2.55 som är quiltad ska detta vara gjort på ett högst perfekt sätt. Om det finns en ficka på baksidan ska denna vara så perfekt sydd att linjerna mellan fickan och själva väskan är så i linje med varandra att man knappt ser att fickan ens finns. Samma sak gäller framsidan där locket ligger över själva väskan.

7. Inuti väskan ska det finnas en sydd CC-logga samt en tryckt Chanel-logga.

8. På alla metallutsmyckningar ska det antingen stå Chanel eller finnas en CC-logga.

9. Även på dragkedjan ska det finnas en Chanel- eller CC-logga.

10. Inuti väskan ska det finnas ett “klistermärke” med serie-nummer, två Chanel-loggor bredvid varandra, samt Chanel skrivet längs med kortsidorna. Klistermärket ska sitta fast på ett sådant sätt att väskan skadas om man försöker ta bort det.

 

Tips

Om du vill köpa en väska på budgivning ska du undvika endagarslistningar.
Se till att du köper av en säljare som godkänner returer, ifall väskan visar sig vara fejk.
Om säljaren inte vill svara på dina frågor om äkthet ska du undvika köp.
För inte över pengar direkt till någons konto, utan se till att PayPal eller liknande används.
Jämför bilder mellan en väska som uppfyller alla ovanstående kriterier med en som du eventuellt är osäker på.
Bli inte lurad av prislappen. En väska för 30 000 kr kan lika gärna vara fejk.
Tänk på att en äkta Chanel är av mycket exklusiv kvalitet. Detta innebär högkvalitativt läder och professionellt hantverk. Om något verkar suspekt är den troligtvis fejk.

Lycka till med ditt köp!

4 reaktioner på ”Tio punkter för att se om det är en äkta Chanel-väska

  1. Vilken Chanel är din favorit? Jag är sugen på en men vet inte alls vilken jag skulle välja?!!! Men blir en vintage då dom är så pass dyra 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *