Tips när du ska välja soffbord

Samarbete med Trendrum.se

Det finns några tumregler som inredare använder sig av när det kommer till soffbord för att få till de rätta dimensionerna. För er som går i tankarna på att köpa nytt soffbord så tänkte jag gå igenom några av dessa. På trendrum.se så finns soffbord för alla smaker och behov!

För stort soffbord

Försök att välja att soffbord som är mindre än utrymmet framför soffan. Det ska finnas mycket utrymme kvar och det ska vara lätt att ta sig fram. Att köpa ett för stort soffbord är ett vanligt fel många gör och det blir inte bra. Satsa istället på ett mindre soffbord.

Det ska vara praktiskt

När du väljer ett soffbord, tänk på att det ska vara praktiskt att använda. Det ska vara lätt att nå fram till soffbordet för alla som sitter i soffan. Man ska inte behöva anstränga sig för att ställa ifrån sig tex ett dricksglas. Utan det ska gå smidigt och kännas bekvämt. Soffbordet bör ta upp ca halva delen av soffans bredd.

Var inte rädd för ett soffbord med form

Har du en soffa som är rektangulär, så testa att köpa ett runt eller ovalt soffbord istället för ett ovalt. Det mjukar upp utseendet på hela rummet och får fram en lugnare atmosfär.

Liten ute för soffbordet

I de större städerna som tex Stockholm så är det många som bor på mindre ytor och som därför gärna vill få ett luftigare intryck. Då rekommenderar jag att ni letar efter ett soffbord i glas. Det lurar ögat lite och får rummet att kännas mycket luftigare.

Lycka till med den nya möbleringen! Love M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *