Tips på vad du kan göra hemma för att få vitare tänder

Samarbete med Bästtandblekning.se

 

Vem drömmer inte om ett riktigt vitt leende? Vita tänder är något väldigt många av oss vill ha. Frågan är hur det fungerar att göra det hemma? I dagsläget har lättillgängliga hemmaprodukter och estetiska behandlingar gjort att tandvården flyttat hem till badrummen.

Här kommer några tips på hur du gör för att få/behålla vitare tänder hemma oavsett om du gjort tandblekning hemma eller på salong.

 

Vitare tänder hemma

 

1, Istället för att borsta tänderna, gnugga

Tandkött som blöder beror på gamla bakterier som orsakar en inflammation. Att borsta fram och tillbaka med tandborsten är helt fel, det rätta sättet är att istället gnugga tandborsten nedåt på tänderna. och noga vid tandköttskanten för att få bort alla bakterier utan att slita på tänderna. Tandläkare rekommenderar 10 sekunders borstning per tand.

 

2, Välj eltandborste

Med hjälp av en eltandborste är det lättare att få bort plack från tänderna. Det finns flera olika inställningar för olika borstningar. Var noga med att följa instruktionerna bara.

 

3, Rengör dina tänder på rätt sätt

Tandtråd är bra för att komma åt mellanrummet mellan tänderna, skulle men använda en mellanrumsborste så är det ännu bättre. Tandläkare rekommenderar 10 borstningar per tand. Använder man borsten efter flourborstning och floursköljning så ger det bäst verkan då man får in flouret mellan tänderna.

 

4, Se till att prioritera besök hos en tandhygienist

Vi är duktiga på att gå till frisören och på olika skönhetsbehandlingar regelbundet, men tandhygienisten blir lätt bortprioriterad fram tills dess att man får problem med tänderna. Tipset här är att förebygga detta. Se till att gå till en tandhygienist ca två gånger om året. Tandhygienisten ser till att det inte finns några fel samt rengör dina tänder ordentligt från tandsten och polerar bort missfärgningar. Se på det som en ansiktsbehandling så ska du se att det genast blir mer lockande med ett besök hos tandhygienisten!

 

5, Använd sugrör

Citrus och sura frukter kan fräta på emaljen på tänderna, citronvatten och gröna juicer är gott o.h trendigt men var försiktig! Använd alltid sugrör när du dricker dessa juicer och borsta aldrig tänderna i samband med detta då tandytan kan ha luckrats upp av syrorna. Sött och kolsyra är också en mardröm för tänderna så det skippar vi helt helt och hållet.

 

6, Tandkräm för vitare tänder

Om du har blekt dina tänder på klinik eller hemma spelar ingen roll. Tänk på att underhålla resultatet hemma med en tandkräm för vidare tänder och flourskölj. Det finns massor av färgämnen som då borstas bort från dina fina tänder och håller dem vita! Tänk på att alltid köpa produkter med flour i för att motverka karies.

 

7, Sluta småäta

Det är lätt att småäta alldeles för mycket. Försäk hålla det till två mål om dagen samt något tuggummi med flour i så ska du se att dina tänder kommer må mycket bättre!

 

8, Svala nyanser på läppstiftet

Gula och orangea toner i läppstift förstärker gula nyanser på tänderna. Använder du istället läppstift med blå nyanser så får det dina tänder att se vitare ut!

 

9, Gnisslar du tänder när du sover?

MAn uppskattar att ca var tredje vuxen person gnisslar tänder när de sover. Detta beror vanligtvis på stress. Tandgnisslande skadar dina tänder så misständer du att detta är något du gör så rekommenderar man att börja använda en tandskena på nätterna. Tandläkaren hjälper dig att beställa en skräddarsydd som sedan skyddar dina tänder från onödiga slitningar. Botox är också någon som kan användas till att få käkmusklerna att slappna av, vilket är en mycket effektiv metod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *